Berkhayal Sejenak.

Assalamualaikum . . .

Seperti biasa, apabila malam menjelang. Perut akan menjadi lapar, hati pun menjadi resah. Jadi dengan kadar rela ataupun tidak. Terpaksa juga guwa menyelusup kedapur untuk mencari secebis "rezeki".

Dalam mata pencarian guwa itu, finally bak cakap omputih. Berjaya juga guwa menemui sepaket biskut gula. Ala biskut yang ada gula pasir lekat-lekat tu dekat luar dia. Takkan tak tahu?



krupp ! krupp ! krupp !

Kedengaran bunyi biskut gula yang dikunyag rakus oleh "Gergasi" lapar. Sambil memandang kearah laptop, Tiba-tiba guwa terasa bosan. Bosan sangat, dan bosan. Tak tahulah kenapa datang pula bosan. Lu bosan tak? Guwa bosan, bosan, bosan. Okay part ni guwa da "lost". Lantas guwa berfikir sejenak dan berkhayal.

Kalau guwa jadi Nobita mesti seronokkan? Bisik hati kecil guwa. Taknak jadi bodoh macam Nobita, tapi cuma nak ni je. Rujuk gambar.




Dolaaeeemonnnnn!

Kalau guwa ada doremon, guwa nak minta dia pinjamkan guwa pintu kemana sahaja.



Dengan pintu ini, guwa akan berjaya kemana sahaja ikut suka hati guwa dan sekalipun ke dalam tandas Lisa Surihani! Hoyehh yehhh


Kedua, guwa nak suruh dia keluarkan "mesin pajak gadai automatik" (sapa kekecik dulu peminat setia doremon dia mesti tahu natang nih) haha. Segala hape barang-barang guwa yang agak tak berguna lagi. Akan guwa gadai, kecuali "Maruah".

"Imaginasi guwa da rosak teruk ni".




Okay sambung, lu orang nampak kan benda yang ada dekat atas kepala di kucing biru tu? Nah itu yang guwa kan minta. Benda ni kira banyak advantage dok. Senang. Jimat. Kenapa senang? Kenapa jimat? Sebab dia tak perlukan minyak atau bateri untuk bawa lu terbang. Pernah nampak dalam cerita dia tukar bateri ke minyak ke? Tup tup, keluar dari kocek terus terbang. Rare!

Lepastu. Ini yang paling mustahak! Rujuk gambar.




Dengan adanya mesin masa ini, guwa kan kemasa depan dan melihat wajah bakal isteri guwa! Yahooo! Bergerakkkk!



*****




Future wife? Amin.


Okay mungkin inilah yang dinamakan cinta itu buta. Tinggal part isteri, dan sekarang guwa nak kemasa depan. Melihat Malaysia pada masa depan! Gerakkkkk!



*****




Malaysia, it's that you?



Hmm macam da tipu teruk sangat je imaginasi guwa ni. Takpelah, gerak ke depan lagi. Ayuh ayuh! Bergerakkk!

.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.




Huh? Da rosak ke benda ni? Hmm okay bagi dekat doremon balik lah. Bye

(Sambung makan biskut)


Suka? Like tanda kesukaan.

17 Surat saman:

ratu zuleyqha said...

kalaulah betul ada doraemon, eqha nk mintak satu je. nak android boley ?? (muka innocent)

Myrul Fitri said...

@ratu zuleyqha kalau ada ' boleh kot . hihi -.-

Nur Hasimah said...

HAha.. gedik tol la dak nie erkk..:P

Myrul Fitri said...

@Nur Hasimah ' hahah , bia larh . haishh -.-

Edy Fee said...

takleh blah ayat gergasi lapar.hehehe

Myrul Fitri said...

@Edy Feehaha ' aku main bedal jeh ^^

shark said...

perghhh
ini lhayalan peringkat apa dah nie
hahaha

syikin halim said...

terbaik la angan2 . ^^

faraheartbeat said...

HAHA . isteri masa depan tu , dah nak kwen ngn org len la . HEHE

Edy Fee said...

bila nak update bro.ehehe

Myrul Fitri said...

@shark entah larh ' haha

Myrul Fitri said...

@syikin halim cuma angan-angan ' berangan :D

Myrul Fitri said...

@faraheartbeat haha ' kan ? adeh larh melepas =.=

Myrul Fitri said...

@Edy Fee nanti tunggu aku rajin :D

Original CikTeddy said...

laci rosak?apesal myrul blh balek semula?patotnya dh stuck kt mase depan.ekeke

Myrul Fitri said...

@Original CikTeddy err err ada laci spare xD

Izarah Soffiya said...

Sumpah ni kelakar! Hahahaha yaAllah...